您现在的位置:首页 > >

人教版高中英语选修六单元检测(二).docx

发布时间:

高中英语学*材料

***鼎尚图文理制作***
单元检测(二)

第一卷

第一部分 听力(共两节,满分 30 分)

第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)

听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最

佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对

话仅读一遍。

1.What are the speakers talking about?

A.A singer.

B.A song.

C.Love.

2.What is the possible relationship between the speakers?

A.Master of crosstalk and audience.

B.Mother and son.

C.Teacher and student.

3.Where is Mr.White at present?

A.At Jinjiang Hotel.

B.At home.

C.At a restaurant.

4.What does Jane like watching?

A.Stand-up comedies.

B.Sports games.

C.Cartoons.

5.Which of the following is TRUE about Lily’s chemistry teacher?

A.He is not popular with every student.

B.He doesn’t laugh often.

C.He is a good chemistry teacher.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个

选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听

完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。

6.What kind of car does the man want to buy?

A.A car of the latest model.

B.A second-hand car.

C.A new car.

7.If a car is sold at 160,500 yuan,how much would the man have to pay with the woman’s

help?

A.160,450 yuan.

B.144,450 yuan.

C.154,450 yuan.

8.How will the man contact the woman?

A.By making a phone call.

B.By sending an e-mail.

C.By following her.

听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。 9.What fast food does the man often eat? A.Hot dogs. B.Sandwiches. C.Pancakes. 10.Where does John have lunch on Sundays? A.At home. B.At the school canteen. C.In the restaurant. 11.Why doesn’t John have meals at school? A.Because the school canteen is too crowded. B.Because it takes more time to eat at school. C.Because he doesn’t think the food is nice. 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。 12.Where does the conversation take place? A.In a shop. B.At school. C.In the street. 13.What did the driver do? A.He broke the traffic rule. B.He hit a kid on the head. C.He stopped in the middle of the street. 14.What will the man do with those who break traffic rules? A.He will write an article about them and send it to the local newspaper. B.He will bring them to the attention of the public. C.He will make them drive by the rules. 听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。 15.Whose birthday is it today? A.Susan’s boyfriend. B.Mark’s girlfriend. C.Susan’s father. 16.When will the party begin? A.At 7∶15. B.At 6∶45. C.At 6∶15. 17.How will the man go to Mark’s flat? A.By bus. B.By subway. C.By bike. 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 18.What did the rich man give the beggar? A.A lot of money. B.Pray from God. C.His devotion. 19.How did the rich man feel about his money at home? A.Sad. B.Proud. C.Angry. 20.Why did the beggar think of the man as a beggar? A.Because he was happy with whatever he had. B.Because he didn’t want to give his money away. C.Because he was always begging for more money.

第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分)

第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)

从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

21.Owing to his________ mind,he quickly found a way out.

A.steady B.flexible

C.concrete D.lonely

22.In his first class,the Chinese teacher tried to________ to the students that reading is one

of life’s greatest pleasures.

A.convey

B.educate

C.persuade

D.convince

23.She liked this kind of dress________ and bought some material to make one at home.

A.in particular

B.in the flesh

C.on the other hand D.by coincidence

24.More than 200 members________ the club,and the number is increasing.

A.consist of B.make up C.are made up of D.are composed of

25.—What would you give me________ my recorder?

—An MP5.

A.in exchange for B.with regard to

C.by means of

D.in place of

26.He didn’t break the vase deliberately.He broke it________.

A.by chance B.in exchange C.in advance D.on purpose

27.She enjoys________ new ways of doing things because she thinks she can get much

enjoyment by doing that.

A.leaving out B.letting out C.trying out D.working out

28.A great man shows his greatness________ the way he treats a little man.

A.under

B.with

C.on

D.by

29.You have no idea how she finished the relay race________ her foot wounded so much.

A.for

B.when

C.with

D.while

30.In some places women are expected to earn money________ men work at home and raise

their children.

A.but

B.while

C.because

D.though

31.—How do you like the lecture last Friday?

—Terrible.Though________ to stop,the________ speaker kept on talking at the

meeting.

A.being told;exciting B.telling;excited

C.to be told;exciting D.told;excited

32.________ your advice,I would have failed in the experiment.

A.In spite of B.Although C.But for

D.As for

33.Had Mary taken medicine just as the doctor said yesterday,she________ quite right now.

A.must have been

B.would have been

C.were

D.would be

34.It’s high time that we students________ even harder at our lessons as the examination is

coming nearer.

A.work

B.will work

C.worked

D.have to work

35.—I feel nervous when taking an exam.

—________ and you can do well.

A.Take it easy

B.Take your time

C.It’s up to you

D.Mind your own business

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处

的最佳选项。

Aleksandor Pushkin (1799—1837)could have led a very comfortable life,just like any other

child who was born into a rich,aristocratic (贵族的) family.But if he had __36__ an easy life,

perhaps he would not be __37__ the greatest Russian poet.

The great man is celebrated at the Pushkin Festival,__38__ falls on the first Sunday of June.

Pushkin __39__ his first poem when he was only 14 years old.__40__he left a school for

aristocratic youngsters in 1817,his talent was __41__recognized.The promising young man

__42__a post at the foreign office in St.Petersbug.

The poet __43__have become a big name in Russian politics.But over time he began

to__44__for change in society,and spoke for other writers that thought the same way.He wrote

__45__ poems such as Ode to Liberty 《( 自由颂》).Pushkin also met members of a political group

that later __46__ an uprising (起义).Several members were arrested and killed,and hundreds of

people were sent to Siberia (西伯利亚).

Although Pushkin was __47__,he never denied his friendship with them.__48__when the

Tsar (沙皇) asked him which side he was on,Pushkin said he supported the group.

His behaviour made the government __49__and he was sent away.Pushkin __50__to write

poems about the simple joys of __51__people.His masterpiece is the novel in verse Eygene

Onegin (《叶甫盖尼·奥涅金》).The poetry can only be __52__Mozart’s music.

Pushkin died young,at the age of 37,after being forced into a duel (决斗).__53__is said that

his wife had many admirers and that she had a(n) __54__with an officer.He challenged the man to

a duel which left both men injured.Pushkin died two days __55__.

36.A.created B.led

C.enjoyed

D.built

37.A.known as B.known for C.known to

D.known by

38.A.it

B.he

C.that

D.which

39.A.printed

B.declared

C.published

D.sold

40.A.At a time B.In time

C.By the time D.At time

41.A.widely

B.nearly

C.partly

D.highly

42.A.accepted B.found

C.applied

D.received

43.A.can

B.may

C.would

D.could

44.A.turn up

B.take up

C.stand up

D.pick up

45.A.literature B.chemical C.practical

D.political

46.A.recognized B.organized C.developed D.discovered

47.A.in trouble B.in danger C.out of trouble D.out of danger

48.A.So

B.Still

C.Even

D.Yet

49.A.angry

B.happy

C.terrible

D.nervous

50.A.forgot

B.tried

C.stopped

D.continued

51.A.poor

B.past

C.everyday

D.present

52.A.connected B.compared to C.contributed to D.belonged to

53.A.It

B.What

C.He

D.This

54.A.matter

B.thing

C.idea

D.affair

55.A.later

B.ago

C.before

D.or so

第三部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)

第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。

A

A new generation addiction is quickly spreading all over the world.Weboholism,a twentieth

century disease,affects people from different ages.They surf the net,use e-mail and speak in chat rooms.They spend many hours on the computer,and it becomes a compulsive habit.They cannot stop,and it affects their life.
Ten years ago,no one thought that using computers could become compulsive behavior that
could affect the social and physical life of computer users.This obsessional behavior has affected teenagers and college students.They are likely to log on computers and spend long hours at different websites.
They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation.They spend all free time surfing and don’t concentrate on homework,so this
addiction influences their grades and success at school.Because they can find everything on the websites,they hang out there.Moreover,this addiction to websites influences their social life.
They spend more time in front of computers than with their friends.The relation with their friends changes.The virtual life becomes more important than their real life.They have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society.
Because of the change in their behavior,they begin to isolate themselves from the society and
live with their virtual friends.They share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life.Although they feel confident on the computer,they are not confident with
real live friends they have known all their life.It is a problem for the future.This addictive behavior is beginning to affect all the world.
56.What is the main idea of the passage? A.The cause of weboholism. B.The advantage of weboholism. C.The popularity of weboholism. D.The influence of weboholism. 57.The underlined word “obsessional” in the second paragraph most probably means “________”. A.attractive B.addictive C.professional D.potential 58.We can infer from the passage that________. A.weboholism has the greatest effect on teenagers B.students can hardly balance real and virtual life C.people are addicted to games on the Internet D.virtual life is more vivid and attractive anyway 59.Which of the following is NOT true of weboholism? A.It contributes to the development of the web. B.The chat room language may change social culture. C.The problem will be getting more and more serious later. D.People addicted to the web often become inactive in real life.
B What is your favorite color?Do you like yellow,orange or red?If you do,you must be an optimist (乐观主义者),a leader,or an active person who enjoys life,people and excitement.Do you prefer gray or blue?If you do,then you are probably quiet,shy and you would rather follow than lead.If you love green,you are strong-minded and determined.You wish to succeed and want other people to see you are successful.At least this is what psychologists tell us,and they should know,because they have been seriously studying the meaning of color preference,and the effect that colors have on human beings.They tell us that we don’t choose our favorite color as we grow up.If you happen to love brown,you did so as soon as you opened your eyes,or at least as soon as
you could see clearly. A yellow room makes us feel more cheerful and more comfortable than a dark green one,and
a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day.On the other hand,black is
depressing.Light and bright colors make people not only happier but also more active.It is a fact that factory workers work better,harder,and have fewer accidents when their machines are
painted orange rather than black or dark gray.

Remember,then,that if you feel low,you can always brighten your day or your life with a
new shirt or a few colorful things.Remember that you will know your friends and your enemies better when you find out what colors they like and dislike as well.And don’t forget that anyone can guess about your character when you choose a piece of handkerchief or a lampshade.
60.The author believes in the passage that________. A.anyone can choose his color preference in his life B.no one can choose his color preference in his life C.anyone is born with his color preference D.no one is born with his color preference 61.According to the passage,________. A.if you enjoy life,you must like yellow,orange and red B.if you are quiet,you must prefer gray or blue C.if you love green,you usually do what you have decided D.if you love pink,you often go to flower shops 62.Psychologists study the meaning of color preference because________. A.colors may affect the emotional states of the people B.colors may decide the results of our work and study C.color preference can tell you who your friends are D.color preference can help you to see through your enemies 63.The main idea of this passage is that________. A.color preference has something to do with one’s character B.colors have effects on human psychological states C.you will know your friends or your enemies by knowing the colors they like D.all of the above
C The Poetry Foundation,recently named American poet Jack Prelutsky as the nation’s first children’s poet laureate (桂冠诗人).The group created the award as a way to increase children’s
love of poetry. As children’s poet laureate,Jack Prelutsky will give two public readings in the next two
years.He will also advise the Poetry Foundation about children’s literature and take part in projects concerning children and poetry.
Jack Prelutsky has been writing poetry for children for almost forty years.He has written more than thirty-five books of poems.His first book was called A Gopher in the Garden.It was published in 1967.His latest is called Behold the Bold Umbrellaphant and Other Poems.
Jack Prelutsky is well known for creating new words by combining two words to create a new kind of creature.For example,he combined “radish” with “shark” to get “radishark”.“Lion” and “broccoli” became “broccolion”.He also created “umbrellaphant”,a mixture of the words “umbrella” and “elephant”.
Jack Prelutsky says that children like his poems because he writes about things they care about.Poetry researchers say that Jack Prelutsky’s poems recognize children’s feelings.An example of this is the poem My Sister Is a Werewolf which is about how it feels to be different.
Jack Prelutsky also writes poems about American holidays.His poem It’s Halloween is a very famous one about the holiday celebrated at the end of October.
64.Which of the following can be the best title of the passage? A.Poems with New Words Grow Popular B.First Children’s Poet Laureate Named C.Children’s Love for Poetry Increased D.Jack Prelutsky Awarded Nationwide 65.What is Jack Prelutsky famous for? A.Creating new words in his poems. B.His productivity. C.His long time of writing.

D.His poems about American holidays. 66.Children are in favour of his poems because________. A.they are easy to understand B.the poet is famous C.children like reading new words D.the poet understands their feelings 67.What can we infer from the passage? A.It was A Gopher in the Garden that brought him fame. B.The poet will be kept busy over a lot of activities. C.Jack Prelutsky will no longer write about American holidays. D.The poem It’s Halloween must have been written for adults.
D For a 400-year-old art form,opera had a bad fame:overweight actresses singing the words
which were hard to understand in one of those romantic languages you were supposed to learn in high school.And with tickets costing as much as $145 a performance,opera-goers also had a certain appearance in people’s mind:rich,well-dressed and old.
But now opera companies around the country are loosening their ties and kicking off their shoes in an attempt to keep opera alive and take it to a younger and not so wealthy audience.
Opera producers have found that to attract this crowd,they need to associate opera with the common people.That means no formal suits,old-styled theatre or bank-breaking ticket prices.And because young people don’t or won’t come to the opera,companies are bringing the opera to them,giving performances in such usual places as parks,libraries and public schools.
The Houston Grand Opera’s choice is the public library,where it performs “mobile operas”,
shortened versions of child?friendly operas.This summer’s production is Hansel & Gretel.By performing smaller versions of large productions,producers are able to make people interested while keeping costs at a reasonable level.The San Francisco Opera,which will be celebrating its 75th anniversary this year,is staging Cinderella free of charge,keeping costs down by employing
students from its Young Artists’ Training Program. 68.Which is the main idea of this passage? A.Opera is famous for its long history. B.Opera is only performed for rich people. C.Opera companies are trying to keep opera alive. D.Young people are not interested in opera. 69.The underlined phrase in the second paragraph means________. A.breaking up the old rules B.changing the dresses C.making the audience at ease D.advertising themselves 70.The San Francisco Opera employs students in order to________. A.celebrate its 75th anniversary B.reduce the cost C.attract young people D.make Cinderella popular 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余
选项。
Now,I’ve given a lot of speeches about education.__71__ I’ve talked about teachers’responsibility for inspiring students and pushing you to learn. I’ve talked about your parents’ responsibility for making sure you stay on track,and you get your homework done,and don’t spend every waking hour in front of the TV or with the Xbox. __72__They are setting high standards,and supporting teachers and principals,and turning around schools that aren’t working,where students aren’t getting the opportunities that they

deserve. But at the end of the day,we can have the most dedicated teachers,the most supportive
parents,the best schools in the world.__73__None of it will matter unless all of you fulfill your responsibilities,unless you show up to those schools,unless you pay attention to those teachers, unless you listen to your parents and grandparents and other adults and put in the hard work it takes to succeed.That’s what I want to focus on today:the responsibility each of you has for your education.
__74__Every single one of you has something that you’re good at.Every single one of you has something to offer.And you have a responsibility for yourself to discover what that is.__75__
A.I have something important to discuss with you. B.I want to start with the responsibility you have to yourself. C.I want to talk with you about your education. D.None of it will make a difference. E.I’ve talked a lot about your government’s responsibility. F.That’s the opportunity an education can provide. G.And I’ve talked about responsibility a lot.
第二卷 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 In Grade Eight I took physics.In one test I get only 36 percent of the answer correct.I failed the next one,either.I started to think that maybe I was not good at them.However,I was not lucky enough to have a teacher who didn’t take my bad grades as a judgement of my abilities,but simply as an indication how I should study harder.He pulled me beside and told me that he knew I could do better.He permitted to retake the test,and I was pulled my grade to an A.This is what I discovered:just because a subject is difficulty to learn,it doesn’t mean you are not good at it.
第二节 书面表达(满分 25 分) 假如你是李华,你的英国笔友 Bob 来信说,他不明白为什么许多中国父母喜欢用古诗 启蒙孩子,请你写一封回信解释其中的原因。内容要点如下: 1.中国是一个历史悠久的国家,文化形式多样,尤其以古诗歌闻名于世。 2.诗歌有一定的韵律,语言简洁,具有易学、易记的特点。 3.诗歌富含感情色彩,且富有想象力,深受孩子们的喜爱。 注意:词数 100 左右。开头和结尾已给出,但不计入总词数。 Dear Bob, I was glad to hear from you. ________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________

________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________ Best wishes.
Yours, Li Hua
【答案解析】 单元检测(二)
1.B 2.B 3.C 4.C 5.A 6.C 7.B 8.A 9.C 10.A 11.C 12.C 13.A 14.B 15.A 16.B 17.B 18.A 19.B 20.C
听力材料 Text 1 M:What a nice song!Do you know the name of the song? W:Because I Love You.Shakin Stevens sings it. Text 2 W:Do not listen to the crosstalk any longer.Have breakfast and get going or you will be late for school. M:No hurry.It is Sunday today. Text 3 W:Hello,this is Mrs.Clinton at Jinjiang Hotel.Is Mr.White there? M:No,he is out to dinner.I’ll be glad to take a message. Text 4 M:Jane,do you enjoy watching stand-up comedies? W:Not really.I prefer to watch cartoons.What about you,Paul? M:I am fond of watching sports games. Text 5

M:I hear a teacher who likes laughing is popular with his students. W:I don’t quite agree with you.My chemistry teacher often laughs but I don’t like him. M:May I know the reason,Lily? W:He doesn’t make me laugh.
Text 6 M:I need to buy a new car.You got any ideas? W:You could try my company.It seems to have fair prices. M:How many types of cars do you sell? W:Oh,I don’t know exactly.But we have the latest model. M:Can you cut down the price for me? W:Not much.About 10 per cent off. M:That’s fine. W:We always have good follow-up service.Here is my phone number and my e-mail
address.You can contact me in either way. M:Thank you so much.I will call you when I have made up my mind.
Text 7 W:Good morning,John.Where do you usually have your meals? M:Well,I often eat fast food in restaurants outside the school. W:What kind of fast food do you usually eat? M:Let me see,hamburgers,pancakes,pizza,fish and chips. W:Oh,can you tell me how often you eat fast food?Every day? M:Er,at least four days a week,but not usually at the weekends.I often have meals at home
at weekends. W:Why don’t you have meals at school? M:Food there is more expensive and it doesn’t taste nice. W:But I know teachers have meals at the school canteen,too. M:Well,I guess their dishes are better than ours. W:But Mrs.White,your head teacher told me that yours are as good as theirs.And the dishes
are of necessary nutrition. M:Well,I will try some from next Monday. W:Why not today?
Text 8 W:How about that? M:What?What happened? W:Did you see what that guy did? M:No,I was looking the other way. W:He made a U-turn right in the middle of the street and almost hit a kid on a bicycle. M:Drivers get crazier every day! W:Right.Nobody wants to drive by the rules any more. M:I will take my video camera here tomorrow and take pictures of those who break the
traffic rules. W:So what? M:I will send them to our local newspapers or put them online. W:Will that help? M:Let’s wait and see.
Text 9 M:Hello,Susan.I really like your new dress and hairstyle. W:Oh,thanks.I think it’s time for a change. M:I don’t work tonight.Shall we go to a movie? W:Oh,no.I am about to have a surprise party for my boyfriend tonight.It’s his birthday.Why
don’t you come? M:Well,I...

W:Come on.My boyfriend Mark has got a lot of friends.It’ll be great fun. M:All right.What time and what place? W:We are meeting at his flat at a quarter to seven. M:Where is his flat? W:At 99 King Road. M:Great.I’ll take the subway and it won’t take long. W:I am looking forward to your coming. M:Thank you for inviting me.See you later. W:See you.
Text 10 A beggar was praying silently.A rich man was deeply moved by his devotion.He offered the beggar a bag of gold.“I know that you will use the money for God’s sake.Please take it.” “Just a moment,” the beggar replied.“I’m not sure if it is right for me to take your money.Are you rich?Do you have more money at home?” “Oh,yes.I have at least one thousand gold pieces at home,” the man said proudly. “Do you want a thousand gold pieces more?” asked the beggar. “Why not?” said the man. “And more?” asked the beggar. “Of course.” said the man. The beggar pushed the bag of gold back to the man.“I am sorry,but I cannot take your gold,” he said,“A rich man cannot take money from a beggar.” “How can you call yourself a rich man and me a beggar?” the man said angrily. The beggar replied,“I am rich because I am happy with whatever I have.You are a beggar because no matter how much you own,you are not pleased and beg for more.” 21.B [句意为:由于他灵活的头脑,他快速找到了出路。flexible 灵活的;steady *稳的;concrete 具体的;lonely 孤独的。] 22.A [convey 传达(思想、感情),符合题意。educate 教育;persuade 说服; convince 使确信,使信服。] 23.A [in particular 特别地;in the flesh 本人;on the other hand 另一方面;by coincidence 巧合地。句意为:她特别喜欢这种样式的连衣裙,就买了一 些布料,回家自己做一件。] 24.B [句意为:200 多个成员组成了这个俱乐部,这一数目还在增加。consist of =be made up of=be composed of 由……组成;make up 组成。由句意可知 B 项正 确。] 25.A [in exchange for 交换;with regard to 关于;by means of 用; 凭借;in place of 代替,取代。句意为:——我给你我的录音机,那你给我什么作为交换 呢?——一部 MP5。] 26.A [by chance 偶然地,符合题意。in exchange 作为交换;in advance 提前;on purpose 故意地。] 27.C [考查词组辨析。try out 尝试,符合题意。leave out 省去;遗漏;let out 发出;放走;work out 解决;算出来。] 28.D [句意为:伟人通过他对待小人物的方式展现他的伟大。by 表示“通过(某种方 式)”。] 29.C [本题考查介词 with 的复合结构。句意为:你不知道她是怎样拖着严重受伤 的脚完成的接力赛。句中 wounded 是过去分词作形容词用,故后面不是完整的句子;A、B、 D 作连词应引导完整的句子。] 30.B [句意为:在有些地方女人应该挣钱,而男人在家里干活和抚养孩子。此处用 while 表示妇女和男人两种情况的对比。but 表示转折;because 表示原因;though 表 示“让步”。] 31.D [第一空是过去分词作状语,though 后面省略了 he was;第二空是过去分词 作定语,用 excited“兴奋的”修饰人,而表示“令人兴奋的,令人激动的”则用 exciting。]

32.C [句子的谓语部分用了与过去事实相反的虚拟语气,故前面所提供的条件应该 是一种假设,用 but for,表示“要不是”。in spite of 尽管;although 虽然,尽管; as for 至于。]
33.D [此句是混合条件句的虚拟语气。从句是与过去事实相反的虚拟语气,而主句 中的时间状语 now 表明主句是与现在事实相反,故谓语应用 would/should/could/might +动词原形。]
34.C [在 It is (high) time (that)...句型中,从句的谓语动词要用虚拟 语气,可以用一般过去时,也可以用“should+动词原形”。]
35.A [Take it easy 别紧张;Take your time 别着急,有的是时间;It’s up to you 由你来定;Mind your own business 别多管闲事。]
36.B [由第一句话“led a...life”可得出,led 是 lead 的过去式,故选 B 项。] 37.A [由 poet 这个词可知,他的职业是诗人,所以选 as(作为),表示身份,故答 案为 A 项。] 38.D [which 引导非限制性定语从句,修饰 the Pushkin Festival,故答案为 D 项。] 39.C [指“发表、出版”他的第一首诗歌,应该用 publish,故选 C 项。] 40.C [由“in 1817”这一时间可知,到他离开贵族学校时,他的天赋被认可,故选 C 项。] 41.A [widely 广泛地,符合题意。] 42.A [accept 表主观接受;receive 表客观收到,此处表示 Pushkin 接受了 a post at the foreign office,故选 A 项。] 43.D [could have done 表示本可以干某事,由后面的 but 表转折可知,该题选 D 项。] 44.C [stand up for 支持,维护。] 45.D [文中“社会变革和他会见政治团体的成员”都与政治问题有关,故选 D 项。] 46.B [此处表示“组织起义”,应选 B 项。] 47.B [Although(尽管),此处表示“尽管处在危险中,也承认和革命党的友谊”, 故选 B 项。] 48.C [从文中“沙皇问他支持哪边,他说他支持革命”可知,题意是更进一步,故选 C 项。] 49.A [由“支持反政府的团体”和“he was sent away”可知,政府很恼火,故选 A 项。] 50.D [由后面的杰作可知“他在流放时仍然继续写作”,故选 D 项。] 51.C [考查词义辨析。everyday people 指普通人,everyday 普通的,*凡的。] 52.B [作品《叶甫盖尼·奥涅金》只有莫扎特的音乐才能与之相媲美,故选 B 项。] 53.A [句型 it is said+that-clause,其意为“据说”,故选 A 项。] 54.D [由前面的“his wife had many admirers”可知,她与一军官有染,所以该空应选 D 项。] 55.A [由前后文的逻辑关系可知,他是死于决斗之后,故选 A 项。] 56.D [主旨大意题。根据文章中“They cannot stop,and it affects their life.;They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation.;Moreover,this addiction to websites influences their social life.”等句子可知,本文主要讲上网成 瘾的影响,故选 D 项。] 57.B [词义猜测题。根据第一段讲的网瘾已经在全世界蔓延可推断出本词的意思, 故选 B 项。] 58.B [推理判断题。根据文中第四段中“The virtual life becomes more important than their real life.”以及最后一段可推断出 B 项。] 59.A [细节理解题。本文主要讲网瘾造成的不好影响,而 A 项主要讲网瘾的积极作 用,B、C、D 三项在后三段中都有所提及,故选 A 项。] 60.C [根据文章第一段最后两句可知选 C。A 和 B 项与文章不符;D 项与文章意思恰

好相反。]

61.C [考查词义。“strong-minded”和“determined”都有意志坚定的意思,与 C 项

相符;A 和 B 项颜色说明性格,而非性格决定颜色;D 项不确定,因为文中没有提到粉红色。]

62.A [细节理解题。科学家不仅发现对颜色的偏好和人的性格有关,还发现颜色对

人的情绪也有影响。B 项应为:颜色可影响人们的工作和学*效率,但不决定结果;C 和 D

项不是研究的主要目的。]

63.D [主旨大意题。主要内容在短文前已有介绍,涉及 A、B 和 C 项的所有内容。]

64.B [主旨大意题。文章在开头就点明了主题,然后介绍这位诗人和他的贡献。]

65.A [细节理解题。参照第四段的“Jack Prelutsky is well known for creating new words

by combining two words to create a new kind of creature.”可知。]

66.D [细节理解题。根据第五段的“Poetry researchers say that Jack

Prelutsky’s poems recognize children’s feelings.”可知。]

67.B [推理判断题。根据第二段的“...Jack Prelutsky will give two public

readings in the next two years.He will also advise the Poetry Foundation

about children’s literature and take part in projects concerning

children and poetry.”可知。]

68.C [主旨概括题。根据短文后三段可知,本文主要描述了歌剧公司决心拯救歌剧

(keep opera alive)的行动以及具体措施(associate opera with the common

people)。]

69.A [结合上下文得知,划线部分表示歌剧公司要“摆脱旧的束缚”,锐意改革。]

70.B [根据全文最后一句“...keeping costs down by employing students

from its Young Artists’ Training Program”得出答案。]

71.G 72.E 73.D 74.B 75.F

第一节 短文改错

get

answer

In Grade Eight I took physics.In one test I got only 36 percent of the answers correct.I

failed the next one,eittohoer.I started to think that maybe I was not good at thietm.However,I was not

lucky enough to have a teacher who didn’t take my bad grades as a judgement of my abilities,but

how

beside

simply as an indication that I should study harder.He pulled me aside and told me that he

∧ knew I could do better.He permittedme

to retake the test,and I was pulled my grade to an A.This

is what I discovered:just because a subject is

difficulty difficult

to learn,it doesn’t mean you are not good

at it.

第二节 参考范文

Dear Bob,

I was glad to hear from you.In your letter,you asked me why Chinese parents like educating

their children using ancient poems.

In fact,ancient poems are not only popular with children but also adults.

China,in its long history,has developed a variety of cultural forms,of which ancient poetry

is the most famous.

As you know,the poem is a form of rhythmic language,and poems often describe complex

things in simple ways,using just a few words.These two characteristics especially appeal to

children,who can learn and recite poetry without too much difficulty.Once a poem is memorized,

it’s hard to forget.What’s more,poems are both emotional and imaginative,which again makes

them appeal to children.For all these reasons,parents love to use poems to teach their children.

Best wishes.

Yours,

Li Hua



热文推荐
猜你喜欢
友情链接: